«Πολιτικό έγκλημα» της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, τη διατήρηση του νόμου Παρασκεύπουλου.

«Ο πρώτος νόμος που έφερε ο κ. Τσίπρας, διά του κ. Παρασκευόπουλου, ήταν η πολιτική θωράκιση της φάμπρικας που στήθηκε για να αποφυλακίζονται τρομοκράτες, ποινικοί και πλούσιοι. Αυτοί που έψαχναν να βρουν τρύπες διαφυγής στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης για να ξεφεύγουν από τις δαγκάνες του, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου φρόντισε να έχουν τον νόμο Παρασκευόπουλου» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Όπως επισήμανε ο κ. Κικίλας από τότε άλλαξαν τρεις υπουργοί Δικαιοσύνης, αλλά ο νόμος Παρασκευόπουλου παραμένει. «Έχουν βγει ποινικοί, έχουν σκοτώσει κόσμο, απογοητεύονται οι αστυνομικοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους, που συλλαμβάνουν εγκληματίες και την επομένη τούς ξαναβλέπουν στον δρόμο» πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι «κατήργησαν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και δεν θέλουν να πάρουν πίσω τον νόμο Παρασκευόπουλου, γιατί τους βολεύει για τις ιδεολογικοπολιτικές τους συγγένειες». «Δολοφονήθηκε κόσμος από ποινικούς που αποφυλακίστηκαν λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου. Τι έχει να πει η κυβέρνηση στις οικογένειές τους;» διερωτήθηκε.
Ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για την τραγωδία στο Μάτι, με αιχμή και τη χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή. «Έρχονται τώρα οι πολίτες και λένε ότι χρειάζονται τρεις επιτροπές προκειμένου να φτιαχτεί η στέγη του σπιτιού τους. Τι τους νοιάζει η γραφειοκρατική τεκμηρίωση τριών επιτροπών; Μετά το δεύτερο επικοινωνιακό σόου του κ. Τσίπρα στα καμένα, οι ίδιοι οι πληγέντες δηλώνουν ότι αισθάνονται την απουσία της κρατικής μηχανής, ότι δεν υπάρχει πρόνοια για τα συσσίτια και τα πληρώνουν 7,5 ευρώ, ότι τα σπίτια τους αργούν να επισκευαστούν. Όμως, η θεωρία της επικοινωνιακής αντεπίθεσης της κυβέρνησης καταλήγει στο ότι πάλι φταίνε οι πολίτες» κατέληξε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ.

κικίλιαςνεα δημοκρατια